↧
Barn välkomnas till rytmisk musikkurs
↧
21 miljoner Paf-pengar
Ålands penningautomatförening Paf kan i år dela ut 21 243 727,77 euro. I budgeten för i år hade man räknat med 20,7 miljoner euro.
I summan har man räknat in ofördelade medel från tidigare år, amorteringar på utgivna lån samt återförda utgiftsrester och reservationsanslag. (ht)
↧
↧
”Åland tappar sitt försprång”
↧
De ska revidera ÅMHM-lagen
Landskapregeringen har tillsatt en arbetsgrupp för revidering av landskapslagen om Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM-
Arbetsgruppen består av minister Carina Aaltonen (ordförande), tf avdelningschef Bengt Michelsson, tf myndighetschef Stig Abrahamsson (sekreterare), vikarierande byråchef Inkeri Ahonen och tillfälliga utredare Anna Nilsson.
↧
Ändringar i Bergöturens sommarlista
↧
↧
Inlevelsefullt skådespel livar upp Kastelholm
↧
Bildspel från Alandia Cup, finalerna
↧
De gamlas hem söker nytt namn
↧
Midsommarvädret ingen höjdare
↧
↧
Dela med dig av ditt midsommarfirande
↧
Två pjäser specialskrivs för Smart Park
↧
Liverpool flyttar på IFK-match
↧
Anlade brand mot ytterdörr
↧
↧
Webb-tv: Midsommarfirande vid Hammarbo
↧
Fortkörare och fylla på midsommarafton
↧
Vägen till Ö-spelen, del 3
Överraskande kvalplats
För Hemming Hanses, som halvvägs in i fjolårssäsongen gick upp från den lättare 4.7-klassen till radial, kom uttagningen som en större överraskning. – Öspelen har väl funnits där i tankarna en längre tid eftersom mina systrar var med i tennis. Jag bytte till radial i mitten av förra sommaren och visst trodde jag att det fanns en chans att kvala in redan till Jersey, men samtidigt var jag rätt förvånad över att jag lyckades ta den för motståndet var verkligen svårt, säger Hanses som liksom Schauman inte riktigt vet vad som väntar på Jersey. – Nej, jag har dålig koll på hur motståndet är. – Det är svårt att uttala sig om chanserna eftersom vi inte vet något om förutsättningarna eller vem man möter. Vissa tävlingar kan man känna igen vissa namn, men eftersom många i ett Öspel annars representerar sina länder är det svårt att veta vilka som kommer till Jersey och hur bra de är, fyller Schauman i. Att byta klass inom segling är lättare sagt än gjort.”Skittungt”
För att gå från radial upp till standarklassen – som är OS-gren för herrarna – bör man väga minst 80 kilo eftersom det större seglet gör båten mycket mer svårbemästrad. Men att hantera en radialbåt är ingen lek det heller. – Trycket i seglet gör att båten börjar luta, och det kräver en motvikt. Det är en skittung sport, men jag tror inte att många fattar hur tung den är. Vinden kan trycka på i tio meter per sekund och då måste man hänga ut med fötterna för att motverka kraften. Det blir ett enormt tryck på låren, och en kryss där du seglar mot vinden kan vara i en halvtimme där du har benen statiskt spända hela tiden, säger Milio Schauman.Kan du jämföra med någon annan idrott?
– Jag har tävlingssimmat förr och det är lite samma känsla. Man är blöt och trött och vill bara hem och lägga sig (skratt). Även Hemming Hanses vittnar om att han inte bara har glada dagar ute på sjön. – Nä, ibland kan man hata den här sporten (skratt). När det blåser tio sekundmeter och regnar är det inte alls kul. Men är det fint väder är det riktigt skönt att segla.↧
Tareq i repris på söndag
↧
↧
Rätt händelserik helg för polisen
↧
I kväll släpps åländsk bluesskiva
↧
”Fotbollen är stor i Norrköping”
Vad tycker du om stan?
– Vi trivs jättebra. Vi har kommit in i det bra och lärt känna stan hyfsat bra redan. Vi har nära till Stockholm och även nära till Linköping där vi bodde innan och alla vi känner där. Geografiskt ligger Norrköping väldigt bra till.Läs mer i Nya Åland
↧